www.allergoforum.ru - professionele allergoloog-arts!

Deze site is bedoeld voor mensen met allergieën en astmatici, voor iedereen die zich zorgen maakt over hun gezondheid en hun kinderen, voor degenen die iets te delen hebben en die behoefte hebben aan goed advies.

  • Lijst met forums
  • Verander lettergrootte
  • Print versie
  • FAQ
  • registratie
  • binnenkomst

Welke stofzuiger om te kiezen?

Welke stofzuiger om te kiezen?

Yulika »ma 20 mei 2013 16:17 uur

Heeft de echtgenoot uiteindelijk naar de allergoloog gestuurd. Ontdekt dat hij allergisch is voor:
- bloei;
- roos van katten, honden, paarden;
- huisstof en huismijten.

Nu zijn we bezig met het verwijderen van tapijten, het verwisselen van kussens en dekens voor hypo-allergeen, etc.
Er was een kwestie van een nieuwe stofzuiger kopen.

Begrijp ik de selectiecriteria correct in ons geval:
1. Ofwel wegwerpbare stofafscheiders, die na elke reiniging worden weggegooid, of een waterfilter;
2. HEPA-filter minstens 12;
2. Metalen telescopische buis (geen team);
3. Absorptievermogen niet minder dan 400 W.

Op alle sites voor allergielijders zijn slechts twee stofzuigerbedrijven te koop: KARCHER of Miele. Wat is de reden? Zijn ze echt het meest geschikt voor allergieën? Of kunnen ook allerlei soorten Tomas, Electroluxes, enz. Worden overwogen?

Ik zou erg dankbaar zijn voor het antwoord!

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

admin »don 23 mei 2013 13:59 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

VitalijS »za jun 01, 2013 15:23 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

Dima13 »Tue 05 november 2013 19:54 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

Natalia 11 »za 07 december 2013 16:13 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

admin »ma 09 december 2013 15:58 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

Shurochka »Dinsdag 16 februari 2016 11:39 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

admin »vr 19 februari 2016 12:43 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

Shurochka »W 15-mrt-2016 11:41 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

admin »di 15 maart 2016 13:17 uur

Re: Welke stofzuiger om te kiezen?

Shurochka "op 22 maart 2016 16:27 uur

allergie stofzuigers beoordelingen

Posts 1 Pagina 11 van 11

Delen12011-04-02 22:59:42

  • Geplaatst door: Princess
  • Geen dag zonder een forum!
  • Waar: jj
  • Ingeschreven: 2011-02-04
  • Uitnodigingen: 0
  • Berichten: 915
  • Respect: +20
  • Positief: +11
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 41 [1978-01-28]
  • Op het forum:
    21 dagen 16 uur
  • Laatste bezoek:
    2015-07-23 22:12:31

meisjes! Ik zou graag echte beoordelingen horen over modellen van stofzuigers voor allergieën. Stofzuiger met een aquafilter of met een hepafilter, efficiëntie, gebruiksgemak, kwaliteit. Er is veel informatie op internet, maar voor zover dat aannemelijk is. Is dit geen zet van managers? daarom doe ik een beroep op u, omdat Ik denk dat dergelijke aankopen opzettelijk moeten worden gedaan en dat de mening van anderen nooit pijn doet.

Share22011-04-02 23:08:11

  • Geplaatst door: Ольга (НТ)
  • Geen dag zonder een forum!
  • Geregistreerd: 2009-12-15
  • Uitnodigingen: 0
  • Berichten: 1164
  • Respect: +199
  • Positief: +19
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 38 [1980-07-13]
  • Op het forum:
    23 dagen 5 uur
  • Laatste bezoek:
    2011-12-03 21:54:28

we hebben Thomas aan het wassen, we zijn erg tevreden, ik weet niet wie allergisch is, maar wanneer het droog is en wanneer het nat wordt gereinigd, passeert de lucht het water en aan de uitgang van de stofzuiger is het schoon en nat

Share32011-04-02 23:58:30

  • Geplaatst door: Dvizhhyma
  • Geen dag zonder een forum!
  • Waar: GGM
  • Geregistreerd: 2010-10-16
  • Uitnodigingen: 0
  • Berichten: 907
  • Respect: +211
  • Positief: +117
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 36 [1982-09-30]
  • Op het forum:
    1 maand 5 dagen
  • Laatste bezoek:
    2011-12-20 22:35:07

We zijn niet allergisch, maar een stofzuiger met HEPA 12. Moet 99,5% van de deeltjes tot 0,3 micron groot houden. Ik weet niet hoe het echt is, maar de lucht is schoon, het ruikt niet naar stof. Het enige dat ik weet is dat alleen papierstofafscheiders worden aanbevolen voor mensen met allergieën bij het kiezen van een stofzuiger, lees erover.

Share42011-04-03 01:41:34

  • Geplaatst door: anka
  • Forum resident
  • Geregistreerd: 2010-11-09
  • Uitnodigingen: 0
  • Berichten: 240
  • Respect: +18
  • Positief: +4
  • Op het forum:
    9 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    2012-11-01 11:26:59

We kozen voor een lange tijd voor een stofzuiger, de keuze viel op de Thomas Twin TT (nu is er een nieuwer model) wassen met een aquafilter en een Hepa-filter.

wanneer het droog is en wanneer het nat wordt gereinigd, gaat de lucht door het water en aan de uitlaat van de stofzuiger schoon en vochtig

Pluspunten: 1. Het belangrijkste is dat het stof dat van de vloer wordt verzameld niet in de lucht komt en niet in de longen wordt geïnhaleerd.
2. Water is het beste filter voor kleine deeltjes. Na het opklaren, als je water uit een stofzuiger giet, wordt het zelfs eng. Waar zoveel vuil thuis is.
3. Alle filters (en er zijn er 5!) Zijn gemakkelijk schoon te wassen respectievelijk zijn altijd schoon, bacteriën hopen zich niet op en oud vuil keert niet terug naar de lucht.
4. Verzacht de lucht. (bij chemisch reinigen een beetje, als het nat is, natuurlijk, meer)
5. Handige bediening en goede ergonomie van de stofzuiger. Goede rit, comfortabele borstel.
6. Je kunt water verzamelen (heb deze gelegenheid nooit gebruikt)
Van de minnen: 1. in vergelijking met andere stofzuigers te groot van formaat.
2. Na elke reiniging is wassen / reinigen van de stofzuiger noodzakelijk. (Dwz, het kost tijd om het appartement schoon te maken + de stofzuiger te wassen)
3. Hepa-filter moet in de loop van de tijd worden vervangen (niet erg goedkoop)
Erg blij met de stofzuiger. Ik adviseer voor mensen met allergieën en iedereen die geen stof wil inademen. Thomas heeft een stofzuigermodel met een aquafilter, maar niet een wasfilter. Als u deze functie niet nodig hebt, kunt u het goedkoper doen. (ouders kochten dit model)

Allergie stofzuigers beoordelingen


Verlaat het forum
Aantal berichten: 3
Geregistreerd Datum: St. 2013

Hallo allemaal, ik besloot om een ​​stofzuiger te kopen om huismijten te bestrijden, maar ik begrijp ze helemaal niet. Ik vraag de raad van mensen die ervaren zijn in deze kwestie, het is vooral interessant om te luisteren naar de aanbevelingen van de artsen, wat is de algemene richtlijn bij het kopen? Geïnteresseerd in specifieke opties met de beste prijs / efficiëntie / bruikbaarheid.

Altijd op het forum
voor degenen die minder dan 3 berichten hebben
adsyst


Verlaat het forum
Berichten totaal: 74
Geregistreerd datum: aug. 2013
Locatie: Rusland, Orel

Welkom!
We hebben een lange tijd Karcher-stofzuiger met HEPA 12 (filter) - voor allergieën. Ik zal je eerlijk zeggen dat we wat huishoudelijke allergieën betreft geen verschil zien, intussen, toen we de gebruikelijke "Typhoon" hadden en nu, omdat bij het schoonmaken met een stofzuiger begint de zoon altijd ongecontroleerd te niezen (we stofzuigen alleen wanneer het op straat is). De prijs van onze Karcher was 17.800 roebel, onze efficiëntie is 0 (rhinitis en astma vordert), en wat betreft bruikbaarheid is de stofzuiger als een stofzuiger.


Verlaat het forum
Aantal berichten: 3
Geregistreerd Datum: St. 2013

Bedankt voor het voorbeeld, maar wat is precies het model? Overal waar ze schrijven is dat van Karcher - DS 5500 de beste, er zijn andere opties van andere bedrijven en er zijn oorlogszuchtige geschillen over alles. En geschillen gaan over hetzelfde model, sommigen schrijven dat super, anderen zeggen dat alles verschrikkelijk is. Ik zou graag de meningen en artsen horen over dit onderwerp, zo niet over een specifiek model, maar over specifieke vereisten en parameters. Wat bijvoorbeeld beter is - een gepa of een aquafilter, in welke richting de uitlaatlucht zou moeten blazen - in theorie zou bijna elke optie stof in de lucht brengen, maar sommige zijn minder waarschijnlijk.
Irina K. Bent u allergisch voor stof (huisstofmijt)? Voor mij is bijvoorbeeld alleen voor hem de meest problematische tijd voor mij 's nachts,' s ochtends is er kortademigheid en een opgezette neus, maar tegen de avond is het veel beter. In het warme seizoen voel ik me het best, omdat ik constant loop en tijd doorbreng buiten het huis. Dus in theorie, als arts, kreeg ik te horen dat ik de tekenpopulatie thuis moest minimaliseren.


Verlaat het forum
Berichten totaal: 74
Geregistreerd datum: aug. 2013
Locatie: Rusland, Orel

Ik denk dat het in ons geval niet uitmaakt (ik begrijp de modellen niet, het maakt mij niets uit). Het is mogelijk dat de uwe hetzelfde zal zijn. Naar mijn mening hangt het allemaal af van welke symptomen je ervaart op het moment van stofzuigen en enige tijd daarna (mijn kind had geen symptomen met de overname van Karcher).

Ja. Huishouden - incl. vink +++ aan.

Geloof onze bittere ervaring - ik denk niet dat je het alleen hebt (herhaal huid- monsters later en maken op andere groepen van allergenen).

We hebben dit al jaren niet meer kunnen doen (sprays voor het verwerken van een bed helpen ook niet).

Mijn kind op straat wordt ook steeds beter.
Zegene jou! Veel succes met je in het gevecht tegen teken.

Allergievrije stofzuiger

Als u astma of iemand heeft van huishoudelijke allergieën, met name stofallergieën, welke stofzuigers gebruikt u dan?

Ik werd vandaag geadviseerd door Dyson, ik vatte vuur, maar toen dacht ik dat ik dit stof nog uit de fles moest gooien, bijvoorbeeld in de vuilnisbak, en niet meteen in de vuilophaal - dit is wederom niet erg hygiënisch en goed voor allergieën.

mijn hoofd is al aan het draaien, ik weet niet wat ik moet kiezen en of ik al te veel moet betalen. Ik begrijp dat er geen betere stofzuiger is met een aquafilter (ik heb geen was nodig), vertel me wat het echt waard is, zodat alles handig is, zodat de filters altijd in de handel zijn en de fles voor water handig is om te wassen. de man moppert al dat ik niets kan kiezen voor de derde dag, maar ik ben gewoon geschrokken dat er een heel kleine keuze is ((((ik wil niet bestellen, omdat ik alles zelf moet bekijken

allergie stofzuigers beoordelingen

Posts 1 Pagina 11 van 11

Delen12011-04-02 22:59:42

  • Geplaatst door: Princess
  • Geen dag zonder een forum!
  • Waar: jj
  • Ingeschreven: 2011-02-04
  • Uitnodigingen: 0
  • Berichten: 915
  • Respect: +20
  • Positief: +11
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 41 [1978-01-28]
  • Op het forum:
    21 dagen 16 uur
  • Laatste bezoek:
    2015-07-23 22:12:31

meisjes! Ik zou graag echte beoordelingen horen over modellen van stofzuigers voor allergieën. Stofzuiger met een aquafilter of met een hepafilter, efficiëntie, gebruiksgemak, kwaliteit. Er is veel informatie op internet, maar voor zover dat aannemelijk is. Is dit geen zet van managers? daarom doe ik een beroep op u, omdat Ik denk dat dergelijke aankopen opzettelijk moeten worden gedaan en dat de mening van anderen nooit pijn doet.

Share22011-04-02 23:08:11

  • Geplaatst door: Ольга (НТ)
  • Geen dag zonder een forum!
  • Geregistreerd: 2009-12-15
  • Uitnodigingen: 0
  • Berichten: 1164
  • Respect: +199
  • Positief: +19
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 38 [1980-07-13]
  • Op het forum:
    23 dagen 5 uur
  • Laatste bezoek:
    2011-12-03 21:54:28

we hebben Thomas aan het wassen, we zijn erg tevreden, ik weet niet wie allergisch is, maar wanneer het droog is en wanneer het nat wordt gereinigd, passeert de lucht het water en aan de uitgang van de stofzuiger is het schoon en nat

Share32011-04-02 23:58:30

  • Geplaatst door: Dvizhhyma
  • Geen dag zonder een forum!
  • Waar: GGM
  • Geregistreerd: 2010-10-16
  • Uitnodigingen: 0
  • Berichten: 907
  • Respect: +211
  • Positief: +117
  • Geslacht: vrouwelijk
  • Leeftijd: 36 [1982-09-30]
  • Op het forum:
    1 maand 5 dagen
  • Laatste bezoek:
    2011-12-20 22:35:07

We zijn niet allergisch, maar een stofzuiger met HEPA 12. Moet 99,5% van de deeltjes tot 0,3 micron groot houden. Ik weet niet hoe het echt is, maar de lucht is schoon, het ruikt niet naar stof. Het enige dat ik weet is dat alleen papierstofafscheiders worden aanbevolen voor mensen met allergieën bij het kiezen van een stofzuiger, lees erover.

Share42011-04-03 01:41:34

  • Geplaatst door: anka
  • Forum resident
  • Geregistreerd: 2010-11-09
  • Uitnodigingen: 0
  • Berichten: 240
  • Respect: +18
  • Positief: +4
  • Op het forum:
    9 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    2012-11-01 11:26:59

We kozen voor een lange tijd voor een stofzuiger, de keuze viel op de Thomas Twin TT (nu is er een nieuwer model) wassen met een aquafilter en een Hepa-filter.

wanneer het droog is en wanneer het nat wordt gereinigd, gaat de lucht door het water en aan de uitlaat van de stofzuiger schoon en vochtig

Pluspunten: 1. Het belangrijkste is dat het stof dat van de vloer wordt verzameld niet in de lucht komt en niet in de longen wordt geïnhaleerd.
2. Water is het beste filter voor kleine deeltjes. Na het opklaren, als je water uit een stofzuiger giet, wordt het zelfs eng. Waar zoveel vuil thuis is.
3. Alle filters (en er zijn er 5!) Zijn gemakkelijk schoon te wassen respectievelijk zijn altijd schoon, bacteriën hopen zich niet op en oud vuil keert niet terug naar de lucht.
4. Verzacht de lucht. (bij chemisch reinigen een beetje, als het nat is, natuurlijk, meer)
5. Handige bediening en goede ergonomie van de stofzuiger. Goede rit, comfortabele borstel.
6. Je kunt water verzamelen (heb deze gelegenheid nooit gebruikt)
Van de minnen: 1. in vergelijking met andere stofzuigers te groot van formaat.
2. Na elke reiniging is wassen / reinigen van de stofzuiger noodzakelijk. (Dwz, het kost tijd om het appartement schoon te maken + de stofzuiger te wassen)
3. Hepa-filter moet in de loop van de tijd worden vervangen (niet erg goedkoop)
Erg blij met de stofzuiger. Ik adviseer voor mensen met allergieën en iedereen die geen stof wil inademen. Thomas heeft een stofzuigermodel met een aquafilter, maar niet een wasfilter. Als u deze functie niet nodig hebt, kunt u het goedkoper doen. (ouders kochten dit model)

Basale temperatuur van A tot Z

* Beste vrienden! Ja, dit is adverteren, zo ronddraaien!

Vertel me met de keuze van een stofzuiger. Het huis is allergisch.

Meisjes, adviseren een goede krachtige stofzuiger voor chemisch reinigen. Het blijkt dat de dochter van Utenia-hoest wordt geassocieerd met allergieën. Het is noodzakelijk om te weigeren van het wassen, alle dezelfde bladeren een nat spoor, vochtigheid neemt toe van verdamping. We hebben zo nodig dat het stof niet mist. Ik weet het niet, misschien zijn er modellen met een anti-allergisch apparaat, de techniek is ver gevorderd.

Opmerkingen lezen 16:

Niet helemaal duidelijk, hoest wordt geassocieerd met allergieën voor wat? Stof op? Waarom is de schaamte van vocht na het wassen dan verwarrend... Hoe meer luchtvochtigheid hoe meer stof zich afzet en niet in de lucht stijgt. En hoe heb je bepaald wat allergisch is, waarom hoesten alleen 's morgens? Waarom werkt het allergeen 's nachts, maar niet overdag? Er is een ochtendhoest vanwege de droge lucht in de kamer waar een persoon slaapt. En over de stofzuiger zal een enkel stofje met een waterfilter niet missen.

Ik zou u ook adviseren om deze forumthread te lezen en vervolgens te schrijven (om een ​​antwoord te krijgen)

Al het stof wordt op drie plaatsen opgeslagen: tapijten, gestoffeerd meubilair en kledinglinnen. Om tapijt te verwijderen, moeten gestoffeerde meubels worden afgedekt met strakke overtrekken. Kleding en linnengoed moeten worden gewassen en gedroogd in een droger. Drogen elimineert gewoon het grootste aantal allergenen, omdat het stof een stukje menselijke huid is en veel van hen in de was. Een speciale stofzuiger voor mensen met een allergie is volgens mij een ander idee voor succesvolle verkoop. Het is genoeg om te kiezen met een waterfilter en zo, het stof komt nergens.

Mijn man en ik kochten een stofzuiger thomas bravo 205, er is een waterfilter, een mondstuk voor chemisch reinigen, het schoonmaken van meubels en de vloer, totaal (3). Wanneer ik schoon maak, gebruik ik geen detergent, schoon water, zeer tevreden. Het model is verouderd, ze hebben het 3 jaar geleden ingenomen, maar het maakt alles compleet schoon, zelfs plasticine, lange wol van de kat, kortom alles. Zeer krachtig. De kosten waren 8 duizend roebel, het nadeel is dat het erg omslachtig is, de montage kost tijd, de onderdelen moeten worden schoongemaakt en alles is droog, vaak zuigt en werkt niet. We moeten de structuur demonteren, het filter eruit persen, overtollig water uitgieten. En nu, als een arts, als je allergisch bent voor stof, dan kan het op geen enkel moment van de dag zijn, vooral 's morgens, wanneer bewegingen in het huis minimaal zijn vanwege de nacht en al het stof bezinkt. Zoek naar een andere reden.

Vampirka; alleen mijn zoon is allergisch voor stof en hij werd net wakker en begon te hoesten.

Kies een stofzuiger voor allergieën

Karcher-stofzuigers wassen

Verticale stofzuigers Karcher

Karcher-stofzuigers: cycloon en aquafilter

Ecovacs vloer- en vensterreinigingsrobots

Stofzuigers Karcher

Mobiele stofzuigers Dyson

Kies een stofzuiger voor allergieën

Huisstof is een van de belangrijkste vijanden van welzijn bij mensen die lijden aan allergieën of astma. Het bevat vuildeeltjes, dode huidschilfers van onze huid (roos en niet alleen), dierenhaar, stuifmeel, paddestoelsporen, huisstofmijt en meer. Elk van deze componenten kan het sterkste allergeen zijn dat ernstige ongemakken veroorzaakt bij mensen die gevoelig zijn voor de aanwezigheid ervan in de lucht.

Helaas geeft het schoonmaken van de kamer met een conventionele stofzuiger meestal niet het gewenste resultaat. Het is een feit dat de kleinste stofdeeltjes zich niet in de zak of de stofbak nestelen, maar van de achterkant komen en lang in de lucht blijven. Het blijkt dat een deel van het stof helemaal niet verdwijnt, maar eenvoudig wordt verbrijzeld en dan komt het nog steeds in de luchtwegen van een persoon terecht, waardoor een allergische reactie of een astma-aanval wordt veroorzaakt. Daarom hebben mensen met allergieën serieuze hulpmiddelen nodig om een ​​thuis te creëren voor de hypoallergene omgeving, en een daarvan is de categorie van stofzuigers, speciaal ontworpen voor de meest grondige reiniging van de kamer tegen stof.

In feite zou een stofzuiger voor allergieën aan twee basisvoorwaarden moeten voldoen: het is goed om stof te absorberen (dat wil zeggen om krachtig genoeg te zijn) en om het in minimale hoeveelheden terug naar de kamer toe te wijzen. Als de selectie van vermogen eenvoudig genoeg is, is aanvullende kennis over fijne filtering vereist om de tweede vereiste te waarborgen. De absolute meerderheid is HEPA-filter.

Waarom hebben we stofzuigers met HEPA-filters nodig?

HEPA-filter betekent letterlijk "fijn filter" (High Efficiency Particulate Air of High Efficiency Particulate Absorbing). Al meerdere jaren op rij zijn stofzuigers met HEPA-filters de tweede naam voor allergiezuigers. Het gaat allemaal om de krachtige luchtreiniging door het stof dat ze produceren. Overigens zou het verkeerd zijn om te zeggen dat HEPA-filters alleen in stofzuigers kunnen zijn. In feite zijn ze te vinden in medische apparaten, in apparatuur die is geïnstalleerd in bedrijven in de voedings-, lucht- en ruimtevaartindustrie, maar ook in hotels, kerncentrales, enz.

HEPA-filter bestaat meestal uit een kartonnen of stalen frame, waarbinnen zich het filterende vezelmateriaal bevindt, gevouwen in de vorm van een accordeon. De werking van het filter is gebaseerd op drie hoofdeffecten: verstrengeling, traagheid en diffusie. Het moet duidelijk zijn dat deze filterlaag nodig is voor één belangrijk doel: om te voorkomen dat kleine deeltjes stof de kamer opnieuw binnendringen. En direct, speciale tanks (gebruikt in cycloonstofzuigers), of aquafilters, of (inclusief) extra filters - elektrostatisch, S-klasse, pre-motor - houden zich bezig met het verzamelen en bewaren ervan. Dus, HEPA-filter - dit is de nieuwste barrière tegen stof aan de uitlaat van de stofzuiger, en niet de belangrijkste onder alle genoemde. En er wordt zoveel aandacht aan besteed omdat zonder dit laatste filter het werk van alle voorgaande niet zo effectief zal zijn vanuit het oogpunt van de persoon die last heeft van allergieën.

Hoe effectief een HEPA-filter zal werken, is rechtstreeks afhankelijk van zijn klasse. Het resultaat van zijn werking wordt berekend als het percentage vastgehouden stofdeeltjes, waarvan de afmetingen 0,06 μm zijn. De volgende klassen van HEPA-filters worden onderscheiden:

  • HEPA10 - kan tot 85% van de deeltjes bevatten;
  • HEPA11 - tot 95% van de deeltjes;
  • HEPA12 - tot 99,5% van de deeltjes;
  • HEPA13 - tot 99,95% van de deeltjes;
  • HEPA14 - tot 99,999% van de deeltjes.

Omwille van rechtvaardigheid is het vermeldenswaard dat er filters en hogere klassen (ULPA15, ULPA16 en ULPA17) zijn die tot 99,99995% van de deeltjes en meer kunnen bevatten, maar ze worden voornamelijk gebruikt in hightech-productie. Maar in gewone huishoudelijke stofzuigers kunt u meestal filters HEPA12, HEPA13 en HEPA14 vinden.

En de laatste verduidelijking over de HEPA-filters: in geen geval kan men de aanwezigheid van een stofzuiger thuis beschouwen als een panacee voor allergenen. Ongeacht hoe actief de strijd tegen allergieën met stof is, een stofzuiger mag alleen in combinatie met andere maatregelen worden gebruikt. Bovendien zijn fijne filters eenvoudigweg niet in staat om virussen en micro-organismen te vangen.

Laten we, uitgaande van theoretische informatie, overgaan tot het beschouwen van modellen van stofzuigers met binnen geïnstalleerde fijne filters.

Samsung Aqua Cyclone SD9480 ($ 250) is de vlaggenschipstofzuiger van de SD94 Aquatic-serie, speciaal ontworpen voor het reinigen van de kamers waarin mensen met allergieën leven. De twee belangrijkste technologieën die maximale bescherming bieden tegen de kleinste stofdeeltjes zijn de Aqua Cyclone en de Aqua Multi Chamber. Bovendien is de uitgang ook HEPA-filter geïnstalleerd.

De essentie van de Aqua Cyclone-technologie is dat zowel het water als de lucht in de werkkamer in een spiraal bewegen, maar elkaar niet raken. De afscheider is in dit geval de luchtstroom. En de Aqua Multi Chamber-technologie impliceert het gebruik van een modern filtersysteem. Door de meertraps structuur van de kamer kunt u een krachtige wervelwind maken van water en lucht, waardoor rotatie, stof en puin volledig uit de lucht worden verwijderd. Dit voorkomt vervuiling van het filter vóór de motor en de zuigkracht verandert niet tijdens bedrijf.

De Samsung Aqua Cyclone SD9480-stofzuiger verbruikt 1600 watt aan vermogen, heeft een zuigkracht van 200 watt, produceert geluid tijdens het werk, gelijk aan 85 dB. De capaciteit van de stofafscheider is 2 liter. Van de extra functies, kunnen we de infrarood vermogensregeling op het handvat, de stalen buis van de telescopische vorm, het automatisch oprollen van het netsnoer, noteren. Zo'n stofzuiger weegt 10,7 kg.

Het watermodel van de Samsung SD9450 ($ 220) verschilt van het vorige model doordat het een mechanische schakelaar op het handvat heeft, terwijl de schakelaar in de Samsung SD9420 Aquatic ($ 185) zich alleen op de behuizing bevindt. Ook gebruiken de SD9480- en SD9450-stofzuigers een filtersysteem dat bestaat uit een Mirco Pre-Motor Filter voorfilter en een afwasbaar HEPA-uitblaasfilter, terwijl de SD9420-stofzuigers een afwasbaar HEPA-pre-motorfilter en een microfilter voor uitlaatgassen gebruiken.

Het feit dat alle drie Samsung-modellen van stofzuigers echt bedoeld zijn voor mensen met allergieën, wordt bevestigd door twee documenten: het BAF-certificaat "Bescherming tegen allergie en astma" (uitgegeven in het VK) en het SGL-certificaat "Onberispelijke stoffiltratie" (uitgegeven in Duitsland).

In de lijn van stofzuigers van Dyson is er een speciale serie genaamd Allergy, waarbij de fabrikant stofzuigers heeft opgenomen die helpen bij het voorkomen van allergische aandoeningen. Dit wordt ook bevestigd door een BAF-certificaat.

Het vermogen om de proliferatie van kleine deeltjes buiten de grenzen van een stofafscheider in stofzuigers van dit merk te weerstaan, werd mogelijk gemaakt dankzij de gepatenteerde Root Cyclone-technologie. Volgens de fabrikant ondersteunt deze technologie de mogelijkheid van continu werken zonder verlies van zuigkracht en houdt het ook effectief stofdeeltjes en schimmelsporen tegen. De uitvoer gebruikt een HEPA-filter, dat de meest fijne filtering biedt.

Nu meer over de modellen van deze fabrikant, geschikt voor gebruik in appartementen en huizen waar mensen met een allergie leven. Allereerst is het Dyson DC29 Allergy ($ 600). Het verbruikt een vermogen van 1400 W, heeft een zuigkracht van 250 W, produceert tijdens bedrijf een geluidsniveau van 83 dB. De filtratie wordt onmiddellijk uitgevoerd door drie filters: het hoofdfilter Root Cyclone, motorfilter LifeTime en HEPA + Bactisafe. De capaciteit van zijn stofafscheider - 2 liter, van de extra functies is er een mechanische krachtregelaar op het handvat. De fabrikant biedt horizontaal en verticaal parkeren, er is ook een polyurethaanafdichtmiddel beschikbaar dat het motorgeluid op het werk vermindert. Een dergelijke stofzuiger weegt 8,05 kg.

De Dyson DC37 Allergy Musclehead ($ 760) is een andere stofzuiger met een vergelijkbaar filtersysteem (hoofd-, voormotor- en HEPA-filter), dat verschilt van het vorige ontwerp, meer zuigkracht (290 W), maar minder stroomverbruik (1300 W). Het geluidsniveau dat ze produceren is ook iets lager - 82 dB, en het weegt 7,5 kg. De overige technische parameters zijn vrijwel identiek, maar er is één belangrijk kenmerk: Dyson DC37 kan eenvoudig rond zijn as draaien, omdat het is uitgerust met een speciaal stuursysteem. Het is erg handig, omdat het, ondanks het aanzienlijke gewicht van de stofzuiger, niet elke keer handmatig hoeft te worden geroteerd, wat aanzienlijke inspanningen vereist.

Van de reeks Karcher-stofzuigers, kunnen verschillende modellen bogen op de mogelijkheid van fijne luchtzuivering, maar slechts één heeft speciale aandacht in de positionering op het gebruik van allergielijders - Karcher DS 5600 Mediclean ($ 410). In deze stofzuiger zitten vier filters tegelijk: het hoofdwaterfilter met Teflon-coating, een tussenfilter, een filter aan de uitgang van de elektromotor en ten slotte HEPA13. Het stroomverbruik is 1400 W, de zuigkracht is 260 W, de capaciteit van de stofafscheider is 2 liter. Het maximaal gepubliceerde geluidsniveau van dit model is het kleinst onder de gepresenteerde - slechts 69 dB. De massa van dit huishoudelijke apparaat is 8,5 kg.

Dit model heeft een certificaat van RAAKI (uitgegeven in Rusland), waarin wordt aanbevolen het te gebruiken bij eliminatiemaatregelen voor mensen met astma en allergieën bij de zuivering van lucht en beddengoed.

Sommige Miele-stofzuigers kunnen ook worden aanbevolen voor een zeer efficiënte reiniging van de kamer tegen stof en andere bekende allergenen. In het bijzonder hebben we het over het model Miele S5281 ($ 380). Het stroomverbruik is 2200 W, de zuigkracht is 450 W, het netto volume van de stofzak is 4,5 liter en het filtersysteem wordt vertegenwoordigd door een actief HEPA-filter (uitvoer) en een stofzak met negen lagen. Dit is het enige model in deze recensie met een tas die een speciale naam heeft gekregen - HyClean. Het is gemaakt van non-woven vezels en heeft een automatische sluiter, waarmee u maximale hygiëne tijdens gebruik kunt bereiken.

De kenmerken van het model Miele S5281 omvatten de indicator voor stofafzuiging van de zak, parkeersysteem voor korte werkonderbrekingen, hoge manoeuvreerbaarheid dankzij het driepuntssysteem.

Van de goedkope modellen zijn Vitek-producten ($ 130) op te merken, waarvan de wasstofzuigers vandaag naast het reeds bestaande vijftrapsfilter ook een HEPA-filter bevatten. Het gebruikte systeem heette Aqua Clean, terwijl het de combinatie impliceert van twee filtratietechnieken tegelijk (water en HEPA), evenals extra luchtbevochtiging in de kamer. Dit alles stelt ons in staat om stofzuigers uit deze serie aan te bevelen voor het reinigen van de kamers waarin mensen met allergische aandoeningen zich zullen bevinden.

Een van de meest populaire modellen van deze fabrikant is de Vitek VT-1833 PR-stofzuiger. Het stroomverbruik is 1800 W, de zuigkracht is 400 W, de capaciteit van de stofafscheider is 3,5 l. De vermogensregeling is alleen beschikbaar in de behuizing van de stofzuiger. Het vrijkomen van stofdeeltjes naar buiten wordt geregeld door een HEPA12-filter.

De keuze van stofzuigers voor mensen met allergieën is vrij groot, te oordelen naar deze beoordeling. Bovendien, ondanks de overvloed aan eerlijk dure modellen, zijn er ook redelijk betaalbare exemplaren in deze lijst.

Van welk soort vacuüm voor allergieën te nemen?

helpt niet. het is beter om hier aandacht aan te schenken, ik praat tegen je als een allergie


stofzuigen sloot de allergie als twee vingers op het asfalt.


als alleen de vloeren worden gewassen, en ook NIET met een stofzuiger.

Aqua-filter is echt heel goed voor allergieën. Niet alleen vangt hij micro-stof, hij bevochtigt ook de lucht.

Wat voor soort model zal ik je niet precies vertellen - ik heb een Toomas-Tvinaqua-filter van het vorige model, na het schoonmaken moet je het vervelend wassen, de vulling demonteren. Moeder kocht Kärcher - alles lijkt gemakkelijker daar te zijn, maar ik heb het niet gebruikt en ik weet niet wat en hoe.

Ik ben een allergie met ervaring, ik zal zeggen dat een stofzuiger in het algemeen niets helpt

Over het algemeen filtert elke stofzuiger met HEPA-filter alles, maar dit helpt geen allergenen

De beste stofzuiger kiezen voor allergieën

Mile heeft zelfs de eenvoudigste modificatie, 3 hepa-filters, 2 uitwisbaar-vervangbare en 1 tas. Nieuwe tas, in Mvideo 5 stuks voor 500 roebel bijna, dik, Y dicht, en er is geen uitlaat. De nieuwe tas ziet er zelfverzekerder uit dan alles wat ik eerder heb gezien en lijkt absoluut op Kirby-tassen, ze zijn beroemd om 10 lagen van wat hepa)
Kirby is beter dan Rambo, maar beide zijn onbetaalbaar. te groot bouwen. IMHO je moet ook wassen, omdat Kirby niet een beetje schoon is, moet je minstens 10 keer HCH doen om hetzelfde te bereiken als Thomas doet met merkpoeder in 1 rpaz. ((en nat van Kirby is mooi (((.
Mile verdrievoudigt volledig) een kleine compacte duiayu gooi alle zware tapijten weg, laat de matten achter voor de wasmachine en de normale vloer)

Kirby op eBay vindt het echt voor $ 600 -650 $. Voeg hier verzending en douane toe. Het blijkt allemaal hetzelfde 5 keer goedkoper.

Alexander Ro schreef:
. Het blijkt allemaal hetzelfde 5 keer goedkoper.

en als het niet gerepareerd of onderhouden zal worden? ((

domme blondie schreef:
en als het niet gerepareerd of onderhouden zal worden? ((

100% valt niet onder de garantie. Maar je kunt het voor dit geld 5 keer kopen als het kapot gaat. "leef niet zo veel!" (C)

"De beste" is sterk. Ik leef al vele jaren en Nichrome en ik heb het "beste" in niets gezien

De taak was hetzelfde: een stofzuiger voor allergieën.
De voorwaarden en vereisten zijn als volgt:

  • filtert goed de uitgaande lucht -> HEPA13 of hoger;
  • absorbeert goed fijn stof -> zuigkracht van 350W;
  • totale afwezigheid van contact met stof -> zakken of waterfilter;
  • allergieën zijn zelden sterk als heracals -> gemakkelijker;
  • lange levensduur -> betrouwbare fabrikant, onderhoudsgemak, altijd verbruiksgoederen en reserveonderdelen.

Wrijf onmiddellijk de super-duper cycloïde shitty roerwerken uit door contact met stof.
Bedrijven van het Kirby-Dirbi-Festul-type, die niet wijdverspreid waren in Rusland, en veel kleine verspreide bedrijven, werden meteen geëlimineerd, alleen grote fabrikanten met goede ondersteuning bleven over.
Koreaans-Chinese handwerken werden meteen geëlimineerd, ze zitten altijd op wat-draad en besparen geld, en als gevolg daarvan breekt het apparaat, rammelt, het filter laat vuile lucht in het werkstuk, enzovoort.

Daarna ging de vergelijking van veel verschillende stofzuigers en hun prestatiekenmerken en +/-.

Dientengevolge moesten we over het algemeen interessante en op hun eigen manier topische stofzuigers met een waterfilter (zowel detergent als niet-detergent) afwijzen, de redenen zijn de volgende: de eerste en meest belangrijke - als de uitvoer een klein HEPA-filter is, dan gaat de natte er doorheen waterlucht - vervuilt snel en ernstig HEPA-zachte - als gevolg hiervan, blozen helpt niet, het moet heel vaak worden vervangen - 2-5 keer per jaar, maar ze zijn duur! De tweede is ook een goede reden - het werken met een stofzuiger met een aquafilter is het proces van voorbereiding en daaropvolgende reiniging elke keer - het besteedt tijd, waardoor de zuigtijd eigenlijk twee keer wordt verlengd! - hierdoor kan het dagelijkse rotzooi met vloeibare modder verdrijven en het resultaat zal zeldzamer worden gereinigd en als resultaat een stoffiger appartement!; De derde - het gewicht van een stofzuiger met water is erg groot - ongeveer 10 kg, wat voor velen moeilijk zal zijn.
Stofdeeltjes met een aquafilter hebben ook een voordeel in de vorm van "luchtbevochtiging", maar er moet worden begrepen dat dit in de zomer misschien een minpuntje is in plaats van een plus, bovendien hebben niet alle allergieën vochtige lucht zo goed, in sommige gevallen - integendeel - is de lucht droger! Kortom, als je echt de lucht moet bevochtigen, is het juister en handiger om een ​​luchtbevochtiger te kopen, en van zo'n eenmalige "luchtbevochtiging gedurende 10 minuten" - is er nog steeds weinig zin.
(Ideaal gebruik van stofzuigers met aquafilters is hotels - besparing op verbruiksartikelen en gedurende 5 minuten schoonmaken zal de lucht in de kamer enigszins worden opgefrist, enz.)

Er zijn stofzuigers met een zak voor het verzamelen van stof.
Nadat ik alle opties voor TTH en tests op het Engelstalige internet had bestudeerd, kwam ik tot de conclusie dat de beste zijn:

  1. Miele
  2. Electrolux + Philips - met s-bag-tassen

s-bag is een speciaal gezamenlijk initiatief, de ontwikkeling van Electrolux + Philips, voorlopig is dit het beste van stofzakken, het wordt gesloten voordat het eruit gehaald wordt en geen stof van hen is gerafeld, volledig recyclebaar en vriendelijk voor de natuur, lees daar meer:
">
">

Miele is zeldzaam en een stofzuiger met dezelfde als Electrolux / Philips - kost 2 keer meer! Mijn broer heeft een wasmachine Miele - zeer pontovaya, met twee dekens, maar ely-brandwonden, het is maar een wasmachine! Kortom, met een prijs van $ 1600, heb ik GEEN significante voordelen gevonden ten opzichte van de Electrolux wasmachine van $ 800, dus ik ben er zeker van dat de situatie met de Miele stofzuigers hetzelfde is - misschien is er + 10% betrouwbaarheid, maar voor deze overbetaling + 100% geld!

Kies uiteindelijk uit:
Electrolux Oxygen +
Electrolux UltraSilencer
Philips 917x
Philips 907x

Ik heb Philips FC 917x gekocht vanwege het hoogste zuigvermogen, ik ben blij:

  • zuigt zeer krachtig;
  • alles lijkt kwalitatief te zijn;
  • de lucht is heel schoon;
  • overal prokladochka, schijnbaar vuile lucht nooit overhevelen;
  • handige knoppen voor het indrukken van de voet;
  • klein vanwege zijn kracht;
  • Een interessante en handige standaardborstel.
    Niet gelukkig:
  • blazende lucht evenwijdig aan de vloer, dat wil zeggen dat u vanuit de verre hoek van het appartement moet beginnen en de stofzuiger geleidelijk over de toch al schone vloer moet bewegen, anders zal het stof door de lucht blazen!
  • hele zware pijp! - grootmoeder zal het niveau van de tafel niet kunnen verhogen
  • er is alleen maximaal vermogen nodig wanneer je schroeven van de vloer probeert te zuigen of soortgelijke, zeer dichte elementen (het zuigt ze nog steeds slecht aan, maar het blijft te scherp op de vlakken kleven), op andere momenten is ongeveer 75% genoeg om vuil en stof te verwijderen;
  • de slang draait te strak op het punt van bevestiging aan het lichaam - bij het verplaatsen naar de andere kant van de kamer, is het soms nodig om de stofzuiger te naderen en de slang te draaien;
  • geen drukverlaging van de klep bij de hand;
  • Er is geen controle op het handvat.

Ik beschouw beide eerste nadelen als behoorlijk substantieel, niet kritisch, maar merkbaar!

Model Philips 907x - het ontwerp is hetzelfde maar een beetje kleiner - een beetje zwakker zuigt, een beetje makkelijker, een beetje kleiner stofafscheider, een beetje goedkoper.

Daarom adviseer ik voor mensen met allergieën de Electrolux UltraSilencer-stofzuigers - ze zijn ook gerangschikt in termen van filtratie, terwijl de pijp eenvoudiger is en de lucht wordt opgeblazen! Bovendien zijn ze ook stiller! Minus twee: zwakker dan een derde van de Philips 917x en er is geen origineel penseel. Hier is alles wat je verteld hebt, je hoeft er maar één te kiezen.

Thema: Techniek voor allergielijders (stofzuiger, schoner, condo.)

Thema-opties

Apparatuur voor allergielijders (stofzuiger, schoner, condo.)

geen enkel tapijt, het huidige kleine kleed in het bad, dat ik vaak was.

en reinigingsmiddelen voor buitenlucht of binnen ook?

Zelfs als iets terugkomt, wordt het perfect verwijderd bij natte reiniging. En hoe nieuwer de stofzuiger, hoe beter hij werkt. We hebben een afneembare wasbare afvalmand en HEPA-filters.

luna,
We hebben een Dyson-stofzuiger met een HEPA-filter. Aanbevolen door de plaatselijke medische vereniging voor mensen met allergieën. De lucht nadat het echt schoon is, er is niet zo'n geur als bij een gewone stofzuiger. Ik heb geen water gekocht, want er zijn ook een aantal nadelen, en we hebben geen stadsrioleringssysteem, waar ik dit water met afval kan mengen.

Voor mijtallergie zijn speciale anti-mijtbedekkingen voor alle beddengoed belangrijk. Dan zal het grootste deel van het probleem kunnen isoleren.

Als allergieën met agrarische ervaring kan ik zeggen dat de eerste aanbeveling van de allergoloog altijd geweest is: zie stofzuigers, alleen nat reinigen.
Een ander ding is dat moderne stofzuigers technologisch enorm vooruit zijn gegaan. Dus nu gebruik ik mijn stofzuiger volledig. De bovengenoemde Hoover is over het algemeen een zeer goede stofzuiger.
Maar het belangrijkste is dat het een filter is, met name die HEPA-filters. In mijn ervaring is de fabrikant van de stofzuiger niet zo belangrijk als de klasse van dit HEPA-filter zelf. De beste zijn stofzuigers met filterklasse 13 of 14, maar ze zijn ook duur. Voor allergielijders is klasse 11 al normaal.

Huisstofmijten leven graag in boeken, dus alle boeken moeten op afsluitbare planken staan. Dit is trouwens een ander principe van het organiseren van een huis voor allergieën - zo weinig mogelijk open ruimte (planken, tafels, enz.) Waar stof zich kan ophopen.

Airconditioning is verplicht. Ik was eens ontzettend verbaasd: ik merkte plotseling dat ik op kantoor in het voorjaar perfect normaal ademhaal, en thuis heb ik moeite met ademhalen (dit is hoe allergie zich manifesteert). Het verschil zat in de airconditioning. Ik kocht een conditioner thuis, de meest voorkomende splitsing, zonder speciale toeters en bellen over filteren en luchtzuivering, die nu zijn. Het is gewoon een geweldig verschil.
Nu weet ik zeker dat als een huishoudelijk apparaat in mijn huis sterft en er plotseling geen geld meer is, ik het zal verdragen zonder de wasmachine, zonder de vaatwasser, en zelfs zonder een koelkast (nou ja, een paar dagen), en pas nadat de airconditioner zal lopen meteen

Wel, ja - synthetische vullers voor kussens / dekens, en indien natuurlijk, dan met impregnatie tegen teken.
In het voorjaar en de vroege zomer (de periode van de meest actieve activiteit van die teken, meestal verergerde allergieën die zich tegelijkertijd voordoen), om zoveel mogelijk contacten met verschillende chemicaliën te verwijderen (huishouden bijvoorbeeld), beschermt God zorgvuldiger. Je kunt nog meer ergernis uitlokken.